Eddie's Kød

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

Ingredienser

  • 1 kg kartofler – f.eks. bagekartofler
  • 500 g slagterbacon
  • 2 løg
  • 75 g smør
  • ¾ – 1 dl mælk
  • Salt og peber

Opskrift til 4 personer

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre.

Skær imens bacon i små tern.

Pil løgene, og skær dem i ringe.

Steg baconternene på en tør pande, til de er sprøde.

Tag dem op af panden, og steg løgringene i det tiloversblevne fedt, til de er gyldne.

Læg baconternene tilbage i panden, tilsæt 50 g smør (kan udelades), og lad det smelte ved svag varme.

Hæld vandet fra de kogte kartofler og mos og pisk dem med 25 g smør og mælk.
Smag mosen til med salt og peber.

Kartoffelmosen serveres med flæsketern og løgringe samt evt. smeltet smør hældt udover. Serveres evt. med grønt drys – purløg, persille, dild eller hvad I kan lide – og rødbeder.